01 maj 2008

Kakmix för Chocolate Chip Cookies

När underbara Lisa kom till mig för att titta på scrapgrejer i allmänhet och revven i synnerhet så hade hon med sig en stooor glasburk fylld med mjöl, havregyn, choklad osv i lager. Det var alla torra ingredienser till cookies, jag behövde bara tillsätta ägg och smält smör- det blev som godaste cookiesarna jag smakat! Och jätteenkelt. Karro önskade igår att jag skulle lägga ut receptet på bloggen, så det här är för din skull gumman =) Det är egentligen gjort för att man lätt ska kunna ta med sig och baka i stugor, husvagnar, hos kompisar osv. Läs, baka och njut!
Kakmix för Chocolate Chip Cookies 175 grader ca 15 min
Blanda hemma:
3 dl. mjöl
1 tsk bikarbonat
4 dl farin
4 msk vanillin
6 dl havregryn
200 g choklad (jag använder mörk)

Ta med och blanda på plats för bakning:
200 g smör
2 ägg

Blanda samman alla torra ingredienser.
Smält smöret och tillsätt äggen. Rulla till små bollar (16-50 st efter smak) och grädda i 175 grader 8-15 minuter beroende på storleken.

2 kommentarer:

Karolina sa...

Jag fick en likadan burk fast av Mia men jag har inte nämnts baka upp den eftersom jag tycker den är så snygg med alla olika lager. Jag har den på bänken som dekoration :)
Men dom ser ju allt bra goda ut.

Karro sa...

Tack så mykcket för receptet :)
Kul grej att ge bort.. ska bara hitta nåt lämpligt tillfälle :)